Yunus Tonkuş

1954 yılında Zile'de doğdu. Sanat eğitimine 1973-77 yıllarında DTGSYO Seramik Bölümü'nde başladı ve 1975-85 yılları arasında Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü'nde öğrenim gördü. Sanat yolculuğuna olan bağlılığı, 1983'te Carrara'da gerçekleştirdiği heykel çalışması ile daha da güçlendi. Almanya'da geçirdiği yıllarda, 1985 ve 1986'da Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisi'nde, 1986 ile 1991 yıllarında ise Braunschweig Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Halen serbest heykeltraş olarak sanatını sürdürmektedir.

Tonkuş, sanat kariyeri boyunca 30'dan fazla kişisel sergiye ve birçok karma sergiye imza atmıştır. Eserleri, Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisi, Braunschweig Şehri Müzesi, Dheine şehrinde Akademie Wolfenbüttel, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi gibi önemli kurumlar ile Amerika, Fransa, Japonya, Almanya ve Türkiye'deki özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Yunus Tonkuş'un heykelleri, sanatın evrensel dilini kullanarak izleyicileriyle etkileşime geçer. Eserleri, duygu yüklü ve estetik açıdan çarpıcı bir anlatım sunarak sanatseverlere derin bir deneyim yaşatır. Sanatçının çalışmaları, uluslararası alanda da tanınan ve takdir edilen bir sanatçı kimliği oluşturmuştur.

Sergi Açılış