Adem Genç, Türk sanatının önde gelen isimlerinden biri olarak 1944 yılında Ardeşen'de doğdu. Sanat eğitimine Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nde başladı ve 1965 yılında mezun oldu. Uluslararası deneyim kazanmak amacıyla 1969-1974 yılları arasında İngiltere'nin Bournemouth ve Londra şehirlerinde uzmanlık öğrenimi gördü. Bournemouth College of Art ve Saint Martin's School of Art'ta "Postgraduate" programlarına katıldı. 1983 yılında doktora derecesini aldı.

Sanatçı, Türkiye'de ve yurtdışında birçok kişisel sergi düzenledi. 1980 ile 1996 yılları arasında katıldığı yarışmalarda, 1984 yılında İnönü Vakfı Resim Yarışması Birincilik Ödülü dahil olmak üzere toplam 13 ödül kazandı. 2009 yılında Resim dalında Sedat Simavi Ödülü'ne layık görüldü. Uluslararası alandaki prestijli etkinliklere de katılan Genç, 1994 yılında Türkiye'nin Onur Konuğu olduğu Uluslararası Houston Festivali'ne ve 2005 yılında 2. Pekin Uluslararası Sanat Bienali'ne çağrılı sanatçı olarak katıldı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hefei Kenti'nde düzenlenen akademik seminerde "Soyut Sanatın Toplumsal İşlevi" konulu bildirisini sundu.

Adem Genç, kuramsal alanda da etkin bir akademisyen olarak bilinir. İki kitabı ve çok sayıda bilimsel araştırma, bildiri ve makalesi bulunmaktadır. Sanatıyla ilgili olarak Ahmet Oktay tarafından yazılan "Adem Genç/Post-Dada Pop Sürecinde Yeni Soyut Yaklaşımlar" adlı kitap, 2004 yılında Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı. Uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yaptıktan sonra, 1999 yılından bu yana İstanbul'da Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalışmaktadır. Yapıtları Türkiye'de ve yurtdışında birçok resmi ve özel koleksiyona girmiştir, bu koleksiyonlar arasında İngiltere, Avustralya, Almanya, Slovenya ve ABD bulunmaktadır.

Sergi Açılış

Arete Sanat Galerisi , 2011-2012 sanat sezonunu , ressam Adem Genç' in "Kendi Sesini Bulmak" adlı

resim sergisiyle açıyor.Sanatsal yaratı serüveninde figüratif, dışavurumcu ve hiperrealist çalışmalar da olmasına karşın, bugüne dek açtığı kişisel sergilerde hep soyut resimlerini sergileyen sanatçı, son yıllarda yaptığı soyut resimlerinden oluşan bütünsel bir seçkiyi sunuyor Arete Sanat Galerisi'ndeki sergisinde.

"Bu sergideki resimlerimde, gerçekliğin, dondurulmuş fotoğraf kareleri gibi zaman ve mekan koordinatlarına tutsak olmadığını göstermek, soyut imgelemin özgür ve sınırsız gücünü yansıtmak, alışılmış ve uzlaşımsal görme biçimleri dışında yeni pencereler açmak istedim.”

“Belki de, soyut'un bu kavramsal gücü sayesinde; estetik algılama ve bakış diyalektiğini,dünyanın bu 'bipolar-entropik' eksenine uyarlamaya matuf olan postmodern formalizmle hesaplaşmaktan kendimi alamıyorum." diyen Genç, "Kendi Sesimi Bulmak" adlı resim sergisinde ; "soyut"un uçsuz bucaksız düşsel evreninde görsel , ve düşünsel bir şölen sunuyor.